TRADUCE ESTA PÁGINA

dimecres, 25 d’agost del 2010

ALTRES CARACTERÍSTIQUES OBSERVABLES DEL NOUNAT

To muscular
En néixer predomina una hipertonia (excessiva tensió dels músculs) en les extremitats superiors i inferiors, i un estat d'hipotonia (excessiva relaxació) al cap i al tronc. Això es manifestarà en el manteniment de les postures.

Les posicions
Sostenint el nadó assegut, no controla els músculs del tronc, de manera que apareix una cifosi global, és a dir, no pot mantenir recte el tronc i tendeix a incurvat. Tampoc no pot sostenir el cap, per insuficiència en els músculs del clatell, i els membres no els pot estendre per la hipertonia dels flexors. Si se li posa en posició ventral (cap per avall), adopta la postura fetal típica del nadó, és a dir, amb els membres inferiors i superiors flexionats.

Una característica general de les postures en aquesta fase és la asimetria (el braç i la cama d'una banda estesos, i els de l'altre flexionats), i la tendència constant a la flexió.
Un nadó que es trobi en extensió de manera contínua és un hipotònic patològic, i el mateix passa si manté les mans contínuament obertes.

Els moviments espontanis
Davant d'un estímul brusc apareixen moviments globals, anàrquics i inadaptats de tot el cos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cercar en aquest blog